این دیدار با حضور مارکوس لایتنر سفیر سوئیس در ایران ، دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، دکتر سید محمود مدرس هاشمی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر محبوبی، رئیس دفتر همکاری های علمی بین المللی این دانشگاه در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
در این دیدار وزیر علوم، تحقیقات وفناوری با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای سفر معاون وزیر علوم سوئیس به ایران در بهار سال آینده (ماه می ۲۰۱۸)، انجام این سفر را گامی مؤثر برای پیشبرد و ارتقای همکاریهای علمی، آموزشی و فناورانه دو کشور عنوان و ابراز امیدواری کرد: در این سفر، تعدادی از رؤسای دانشگاههای برتر سوئیس حضور داشته باشند تا در نشستی مشترک با رؤسای دانشگاههای برتر ایران، زمینههای توسعه و تحکیم همکاریهای علمی را مورد بحث و برنامهریزی قرار دهند.
دکتر منصور غلامی افزود: نقشه راه توسعه مناسبات دو جانبه ایران و سوئیس که به امضای رؤسای جمهور دو کشور در اسفند ماه ۱۳۹۴ رسید، از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است. همکاریهای علمی مندرج در این سند نیز نشان از اهمیت این حوزه دارد و ما آمادگی کامل خود را برای عملیاتی کردن این تفاهمات اعلام مینمائیم.
وی با بیان این که جمعیت مسلمان و ایرانیان غیر مقیم در سوئیس، جمعیتی قابل توجه هستند، تأکید کرد: ایرانیان متخصص زیادی نیز در سوئیس حضور دارند که میتوانند به توسعه همکاریهای دو کشور کمک کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به انتخاب دانشگاه صنعتی اصفهان برای پیگیری تعاملات و ارتباطات علمی و دانشگاهی ایران با سوئیس، گفت: با توجه به ظرفیتهای کشور سوئیس در آموزش دورههای فنی و اجرای برنامههای مهارتآموزی، افزون بر ظرفیتهای علمی و فنی و دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان، دو دانشگاه فنی و حرفهای و علمی و کاربردی هم در نشستهای آتی حضور یابند و از تجربیات به دست آمده در این زمینه بهرهمند شوند.
سفیر سوئیس درتهران نیز در این دیدار با تأکید بر علاقهمندی و اراده بالای دولت متبوع خود در توسعه همکاریها با جمهوری اسلامی ایران از جمله همکاریهای علمی و فناورانه اظهار کرد: برای بهرهگیری بیشتر از نشست آتی مسئولان وزارت علوم دو کشور در بهار سال آینده در تهران، به نظر میرسد تعیین محورهای مشخص همکاری میان دو کشور میتواند سرعت بخشی به برنامههای توسعه تبادلات و همکاریهای علمی فیمابین را به ارمغان آورد.
مارکوس لایتنر همچنین به حضور مؤثر تعداد زیادی از محققان و استادان ایرانی در دانشگاهها و مراکز علمی و فناورانه سوئیس اشاره کرد و گفت: حضور این افراد سرمایه بسیار خوبی برای ارتقای ارتباطات و همکاریهای علمی میان دو کشور به شمار میرود.
تشکیل کنسرسیومی از دانشگاههای برتر ایران برای توسعه همکاریهای علمی
دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل نیز در این نشست، کشور سوئیس را از جمله کشورهای هدف وزارت علوم برای توسعه همکاریها عنوان و اظهار کرد: با توجه به این رویکرد در وزارت علوم، کنسرسیومی از دانشگاههای برتر ایران به مسئولیت دانشگاه صنعتی اصفهان تشکیل شده است تا برای توسعه همکاریهای علمی، برنامه و نقشه راه تدوین کند.
وی گفت: کشورهای سوئیس و ایران، ظرفیتهای بالقوه و بالفعل زیادی برای همکاریهای علمی دارند؛ اما سطح همکاریهای موجود با این ظرفیتها فاصله زیادی دارد. از این رو به نظر میرسد باید عزمی جدیتر و برنامههای مدونتری برای توسعه همکاریها تدوین، ارائه و عملیاتی کرد.
دکتر سالار آملی همچنین به زمینهها و اولویتهای توسعه همکاریهای علمی و تحقیقاتی ایران و سوئیس اشاره و خاطرنشان کرد: انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک، تبادل استادان و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی برای استفاده از فرصتهای مطالعاتی و دورههای آموزشی کوتاه مدت، ایجاد رشته، دانشکده و دانشگاههای مشترک، استفاده از استاد راهنماهای مشترک در پایاننامهها و رسالهها، از جمله حوزههایی است که ما علاقهمندی خود را به توسعه آنها اعلام میکنیم.
راهاندازی "میز سوئیس" در دانشگاه صنعتی اصفهان
دکتر محمود مدرس هاشمی، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان و مسئول پروژه همکاریهای علمی ایران و سوئیس نیز در این نشست، گزارشی از اقدامات انجام شده در این دانشگاه برای توسعه همکاریها و ارتباطات علمی با دانشگاههای سوئیس ارائه کرد و از راهاندازی "میز سوئیس" در دانشگاه صنعتی اصفهان خبر داد.
وی تصریح کرد: هدف از تشکیل این میز، انتقال تجربیات و هماهنگی میان دانشگاههای مختلف ایران برای ایجاد انسجام و یکپارچگی در برنامه توسعه همکاری و تبادلات علمی و فناورانه با دانشگاههای سوئیس است.