به گزارش روابطعمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، مهندس رشادی نژاد با بیان اینکه معمولاً در اثر کهولت سن و فرسودهشدن دیسکهای بین مهرهای، احتمال کاهش ارتفاع دیسک و در نتیجه تضعیف قابلیت دیسک در جذب انرژی و ضربه وجود دارد گفت: لایه پیرامونی دیسک دچار برآمدگی و در صورت پیشرفت بیماری، دچار پارگی میشود که در نتیجه آن هسته دیسک بهصورت مستقیم روی اعصاب نخاعی فشار وارد کرده و باعث درد شدید در کمر و پاها میگردد.
رشادی نژاد افزود: یک روش رایج این بیماری، جراحی همجوشی دو مهره است که در آن دیسک آسیبدیده از بین دو مهره برداشته شده و یک کیج بین مهرهای زیستسازگار از جنسهای آلیاژ تیتانیوم و یا پلیمر جایگزین آن میگردد.
وی با اظهار به اینکه کیجهای تیتانیومی در مقایسه با کیجهای پلیمری از استحکام بالاتر و زیستسازگاری بهتری برخوردارند، مطرح کرد: به علت سفتی بسیار بالاتر این آلیاژ نسبت به سفتی استخوان انسان، احتمال خوردگی و آسیب به سطح استخوان انسان وجود دارد.
محمد رشادی نژاد گفت: هدف از این پژوهش، طراحی، ساخت و ارزیابی کیجهای ناحیهٔ کمری از جنس آلیاژ تیتانیوم با خواص نزدیک به استخوان است و چندین ساختار سلولی با درصد تخلخلهای مختلف طراحی شده و سپس تحلیلهای مدلسازی استاتیکی در بارگذاریهای مختلف انجام گردید. پس از طراحی و تحلیل دادههای مدلسازی، نمونههای متخلخل به روش ذوب بستر پودر به وسیلهی لیزر (SLM) ساخته شده و تحت ارزیابی تجربی قرار گرفتند. در نهایت ساختار مناسب با خواص مکانیکی در محدوده استخوان انسان شناسایی گردید.
لازم به ذکر است؛ این تحقیق در قالب پروژه کارشناسیارشد و تحت راهنمایی دکتر محسن بدرسمای، دکتر احسان فروزمهر و دکتر عباس قائی و با حمایت مادی و فنی شرکت دانشبنیان نورا انجام شده است و امکان تجاریسازی کیجهای متخلخل با خواص کنترل شده در داخل کشور پس از طیشدن مراحل تحلیل رفتار دینامیکی (بارگذاری خستگی) و ارزیابیهای زیستی طبق استانداردهای مربوطه برای کاشتنیهای بین مهرهای، فراهم شده که ضمن ایجاد دانش فنی یک محصول کاربردی و هایتک موجب صرفهجویی ارزی قابلتوجهی خواهد شد.
سایر تصاویر
![](https://news.iut.ac.ir/sites/default/files/moreimages/14030129_82.jpg)
![](https://news.iut.ac.ir/sites/default/files/moreimages/14030125_12.jpg)