کدخبر:2107/14040119

19 فروردین 1404

تکثیر و تجاری‌سازی ۲۰ گونه گیاهان کم آب توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان
پژوهشگران شرکت دانش‌بنیان پایا منظر زنده رود مستقر در مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی اصفهان برای نخستین‌بار موفق به تولید و تکثیر ۲۰ گونه گیاهی مقاوم به کم‌آبی باقابلیت استفاده در فضای سبز شدند.

نجمه زمانی فروشانی عضو هیئت‌علمی شرکت دانش‌بنیان پایا منظر زنده رود با اشاره به‌سرعت گرفتن تغییرات اقلیمی و شرایط کم‌آبی کشور گفت: کشت و پرورش برخی از گیاهان همچون چنار که نیاز آبی زیادی دارد دیگر صرفه ندارد و ناگزیریم از گونه‌های گیاهی مقاوم به خشکی و کم آب بر استفاده شود.

زمانی مطرح کرد: بلوط ایران، همیشه‌سبز، قفقازی، درخت افرای کیکم، داغ داغان زاگرس، درختچه‌ای همچون گز پرشاخه، پنج‌انگشت، خرزهره ابلق، آتریپلکس، گل یخ، انواع گیاهان مانند مریم‌گلی دارویی و مرتعی، ایساتیس، سنبله نقره‌ای، اُشنان و سانتولینا، گیاهان پوششی مانند فیلا، آویشن خزنده و همچنین گیاهان چمنی متحمل به خشکی نوع فصل سرد و فستوکا ابلق از جمله گیاهان تکثیر شده است.

زمانی افزود: تولید و تکثیر این گیاهان با بهره‌گیری از فناوری منظره‌سازی کم‌نیاز به آب صورت‌گرفته که شامل تکنیک‌هایی در طراحی و برنامه‌ریزی، اجرا و نگهداری فضای سبز است.

وی ادامه داد: بر پایه مطالعات انجام شده با استفاده از منظرسازی کم‌نیاز به آب، مصرف آب ۱۵ تا ۶۰ درصد و هزینه‌های نگهداری تا ۵۰ درصد در مقایسه با روش‌های متداول کاهش خواهد یافت.

گفتنی است؛ تاکنون ۴۵۰۰ اصله از این گیاهان در اختیار فضای سبز شهری اصفهان قرار گرفته‌است.

گزارش ویدیویی - واحد مرکزی خبری

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • آدرس های وب و ایمیل به صورت اتوماتیک به لینک تبدیل می شوند.
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.
CAPTCHA
برای اطمینان از اینکه شما یک فرد حقیقی هستید و از ورود اسپمرهای خودکار جلوگیری شود.
جای خالی را پر کنید.