دکتر اکبرزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در پیش درآمد سخنرانی خود با عنوان "نگاهی به آستانههای بحرانی و نقش زمان در سیستمها" به تعریفی از نقطه جهش پرداخت و اظهار داشت: برای بعضی از سیستمها وضعیتی پیش میآید که یک تغییر کوچک در شرایط (ورودی یا ویژگی) باعث تغییری بزرگ در رفتار و خروجی میشود. به چنین وضعیتهائی، نقطه جهش میگوئیم.
وی که آگاهی قبلی از جهشها را مفیده فایده خواند،گفت: با پیش آگاهی از جهشها امکان جلوگیری از جهشهای مخرب و نیز انطباق با جهشهای خوب فراهم میشود.
دکتراکبرزاده با اشاره به شواهدی که نشاندهنده جهش در سیستمها باشد، تأخیر در سیستمها و پیامدها و ریشههای آن گفت: رویکرد «مدیریت وفقی فعال» بعنوان راهکاری برای تطبیق در شرایط عدم قطعیت طرح موضوع شده است.
این نشست به صورت مجازی برای علاقمندان حوزه برنامه ریزی سیستم ها و کنترل پروژه ها، همچنین متخصصان علم داده قابل دسترسی است.
https://meet.iut.ac.ir/b/wyk-tey-qon-nvk
شایان ذکر است از اردیبهشت ماه امسال نخستین سمینار علمی در راستای سلسله سخنرانی های بین رشته ای بشکل ماهانه برگزار شد که تاکنون " نوآوری و کار آفرینی"، " شبیهسازی کوانتومی مواد یک ابزار ضروری برای تحقیق و توسعه در فناوریهای مدرن"، "یادگیری ماشینی آماری برای تجزیه و تحلیل کانکتوم مغز"، " نقش علوم ریاضی در توسعه پایدار " و " "آلودگی هوا ، منابع و عوامل ، چالشها و راهکارها " برگزار شده است.