در ابتدای این نشست، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با ابراز خرسندی از تقارن میزبانی این دانشگاه از این گردهمائی با چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان، به بیان روند فعالیتهای آموزشی و پژوهشی این دانشگاه پرداخت.
دکتر سید محمود مدرس هاشمی، بیان کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان از نظر پژوهشی، تعداد مقالات و تعداد طرحهای پژوهشی صنعتی همواره یکی از دانشگاههای برتر کشور بوده و فارغالتحصیلان این دانشگاه در داخل و خارج از کشور زبانزد هستند.
وی با اشاره به فعالیت حدود 150 دانشگاه دولتی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز حدود دو هزار و 800 واحد دانشگاهی در سراسر کشور، تعدد مراکز دانشگاهی را موجب سخت شدن برنامهریزیهای آموزشی و پژوهشی برای دانشگاههای برتر کشور عنوان کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که بیش از دو سال از آغاز همکاری های مشترک دانشگاههای بزرگ و برتر کشور میگذرد، بر لزوم ارتباط بیشتر این دانشگاهها با یکدیگر در زمینههای مختلف آموزشی، پژوهشی، اداری و مالی، تأکید کرد.
مدرس هاشمی، تبادل نظر پیرامون مسائل مشترک، انتقال تجربیات گوناگون، تأثیرگذاری مثبت در وزارت علوم، تحقیقات وفناوری و همچنین نزدیک شدن دیدگاهها در حوزههای مختلف را از جمله دستاوردهای ارتباط دانشگاههای بزرگ و برتر کشور با یکدیگر دانست و افزود: نشستهای معاونین اداری ومالی، فعالترین بخش این همکاریها بوده است.
وی اضافه کرد: در بخشهایی مانند بودجه، قوانین، آییننامهها و موارد گوناگون با دستگاههای اجرایی و خدماتی مختلف کشور، نیازمند همفکری و انجام کارهای مشترک هستیم.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که نگاه یکسان و مشترک به تمامی دانشگاههای کشور، مانع ایجاد شرایط لازم برای جهش مناسب و ارتقای این دانشگاهها خواهد شد، تصریح کرد: 75 درصد از علم کشور در 13 دانشگاه برتر تولید میشود و لازم است نگاه توزیع یکسان به دانشگاههای کشور، تغییر پیدا کند.
مدرس هاشمی بر لزوم بهروزرسانی دستگاهها و تجهیزات دانشگاهی و ارتقاء مباحث رفاهی، تسهیلات، بیمه و حقوق دانشگاهیان تأکید کرد.
معاون اداری، مالی و پشتیبانی منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با بیان این که دانشگاهها از نظر اعتباری مستقل هستند، گفت: تلاش میکنیم در حوزههای مختلف به آنها کمک کنیم.
دکتر حسین عسگریان با تأکید بر لزوم دیدار رؤسای دانشگاههای برتر کشور با رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اول رئیسجمهور؛ این دیدارها را در تبیین مسائل علم و فناوری دانشگاهها برای مسئولین کشوری بسیار مؤثر دانست.
وی افزود: به رغم مشکلات موجود درکشور، در حال حاضر 180 دانشگاه بودجه هشت هزار و 500 میلیارد تومانی را در اختیار دارند و تلاش میکنیم این بودجه در سال آینده از طریق شناسایی و خلق منابع داخلی در دانشگاه ها و نه از طریق تزریق مستقیم بودجه دولتی به ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
عسگریان ، شناسایی منابع داخلی، خلق منابع و استفاده از آن ها را از جمله اولویتها در این زمینه دانست و ادامه داد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تلاش می کند تا با اصلاح برخی قوانین، به مراکز علمی و آموزشی دانشگاهی کشور کمک نماید.
وی با بیان این که بدنه آموزش عالی در برنامه ششم توسعه خیلی مناسب نیست و لازم است با تلاش، تغییراتی در آن صورت پذیرد، افزود: ضروری است از منابع موجود و قانون برنامه ششم توسعه، جهت ارتقای دانشگاههای برتر کشور حداکثر بهرهبرداری صورت پذیرد.
معاون اداری، مالی و پشتیبانی منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اضافه کرد: طرح بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد به صورت پایلوت در دانشگاه شیراز در حال انجام است.
گفتنی است: شانزدهمین نشست معاونین اداری و مالی دانشگاههای بزرگ و برتر کشور تا فردا به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه دارد.