کدخبر:1117/920119

19 فروردین 1392

طراحی و ساخت شبیه ساز باران قابل حمل دردانشگاه صنعتی اصفهان
توسط محققان دانشکده کشاورزی وبرای نخستین بار:
طراحی و ساخت شبیه ساز باران قابل حمل دردانشگاه صنعتی اصفهان
محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه شبیه­ساز باران قابل حمل در ابعاد کوچک شدند.

این دستگاه توسط مهندس حامد شهابی­نژاد دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی-خاكشناسي گرایش فيزيك و حفاظت خاک دانشگاه صنعتی اصفهان با راهنمایی دکتر محمد رضا مصدقی عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی این دانشگاه و نیز با همکاری مجتبي هاشمي از گروه مكانيك ماشين­هاي كشاورزي این دانشكده طراحی و ساخته شده است.

دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر اهمیت انجام پژوهش درباره تأثير بارندگی بر رواناب و فرسايش خاك در مراتع، جنگل­ها، اراضی کشاورزی و محدوده­های شهری و روستایی گفت: بررسی این اثرات با روش­های مختلفی صورت می­گیرد که مهم­ترین آن استفاده از ابزار های شبيه­ ساز به منظور ایجاد بارش روي سطح خاک به روش مصنوعی و مشابه با شرایط طبیعی می­باشد.

شهابی­نژاد بزرگی ابعاد، عدم امکان كاربرد در مراتع کوهستانی و عدم سهولت استفاده را مهم­ترین محدودیت­ها در استفاده از شبیه­سازهای باران موجود در داخل کشور عنوان کرد و افزود: بر این اساس طرح ساخت شبیه­ساز باران قابل حمل به منظور بهره­گیری درمناطق کوهستانی و صعب العبور حوزه­های آبخیزکشور در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: دستگاه ساخته­شده در اين پژوهش، از مزایای متعددی برخوردار است که ابعاد کوچک، قابلیت حمل آسان، امكان تغيير شدت بارش و نیز توانایی شبیه­سازی اثر باد به هنگام بارندگی از جمله آن­ها می­باشد.

دانشجوی مبتکر دانشگاه صنعتی اصفهان قابلیت بهره­برداری در محیط­های آزمایشگاهی و صحرایی و نیز مناطق کوهستانی، مرتفع و شیب­دار را از دیگر قابلیت­های این دستگاه بیان کرد و افزود: ایجاد بارندگی با شدت­های مختلف، تعیین حساسیت خاک به فرسایش، اندازه­گیری مقدار فرسایش و هدرروی خاک در زمان بارندگی، اندازه­گیری نفوذپذیری خاک و اندازه­گیری مقدار رواناب ناشی از بارندگی از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه است.

شهابی­نژاد با اشاره به کاربردهای مختلف شبیه­ساز باران قابل حمل در علوم کشاورزی و منابع طبیعی گفت: ارزیابی اثر مدیریت آبخیز بر فرسایش­پذیری خاک، بررسی اثر پوشش گیاهی بر فرسایش­پذیری خاک، ارزیابی اثر چرای دام وآتش­سوزی بر فرسایش خاک و بررسی اثر شدت بارش بر فرسایش خاک از جمله مهم­ترین کاربردهای این دستگاه می­باشد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با توجه به شرایط تحریم­ها و نیاز محققان به این دستگاه، شبیه­ساز باران ساخته شده در دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن صرفه اقتصادی بسیار بالا، نقش بسزایی در پیشبرد علوم مرتبط با منابع طبیعی داشته باشد.

گفتنی است: شبیه­ساز باران قابل حمل ساخته­شده توسط محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان هم اینک مراحل ثبت نهایی به منظور تجاری­سازی و تولید انبوه را پشت سر می­گذارد.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • آدرس های وب و ایمیل به صورت اتوماتیک به لینک تبدیل می شوند.
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.
CAPTCHA
برای اطمینان از اینکه شما یک فرد حقیقی هستید و از ورود اسپمرهای خودکار جلوگیری شود.
جای خالی را پر کنید.