اين كتاب در هشت فصل تدوین شده كه در آن به بررسي موضوعات اساسي توسعه پايدار كشاورزي از جمله نظام بهره برداري و توسعه كشاورزي، امنيت غذايي پايدار با رويكرد توليد غذاي سالم و بررسي مزيت ها و چالش هاي توليد محصولات كشاورزي ايران پرداخته شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اين كه مديريت توسعه كشاورزي تلاش دارد، مفهوم مديريت را به عنوان يك عنصر ضروري فرآيند توسعه كشاورزي گوشزد نمايد افزود: واژه توسعه پايدار كشاورزي درصدد است ضمن نزديك كردن فرآيندهاي كشاورزي، به لزوم حفظ و توسعه منابع پايه و استقرار فرآيندهاي توسعه گرا نظير نهادسازي در محيط هاي كشاورزي – توليدي تأكيد نمايد.
دكتر محمد صادق ابراهيمي خاطر نشان ساخت: اين كتاب سعي دارد ضمن بررسي مفاهيم توسعه پايدار كشاورزي و مقايسه بخش كشاورزي كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه، چالش ها و فرصت هاي توسعه بخش كشاورزي ايران به ویژه در حوزه واردات و صادرات محصولات مهم كشاورزي را مورد بررسي قرار دهد.
مديرگروه توسعه روستايي دانشكده كشاورزي دانشگاه صنعتی اصفهان با برشمردن برخي مزيت هاي كشاورزي ايران خاطر نشان كرد: ايران در زمينه توليد محصولاتي نظير پسته، زعفران، انار و توت خشك رتبه اول ، در زمينه توليد محصولاتي چون زردآلود،خيار، هندوانه و خربزه رتبه دوم، و در توليد محصولاتي مانند گردو، خرما، گيلاس و بادام درختي رتبه سوم را در جهان دارد.
وي افزود: هدف ما از مطالعه در اين حوزه دستيابي به شناخت از وضعيت توليد محصولات كشاورزي در ايران براي رسيدن به ثبات و پايداري در توسعه محصولات صادراتي كشاورزي ايران است.
گفتني است: دكتر ابراهيمي پيش از اين« كتاب مديريت توسعه روستايي» را نيز تأليف نموده است.
تهیه خبر: رابط خبری دانشکده