نظام رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۳ میلادی برای هفتمین سال متوالی، رتبهبندی جهانی موضوعات دانشگاهی (GRAS) را منتشر کرده است. این رتبهبندی در سال ۲۰۲۳ در ۵۵ رشته در قالب ۵ حوزه کلی شامل: حوزه مهندسی (۲۳ رشته)، حوزه علوم طبیعی (۸ رشته)، حوزه علوم زیستی (۴ رشته)، حوزه علوم پزشکی (۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورتگرفته است. اسامی بیش از ۱۹۰۰ دانشگاه از بین ۵۰۰۰ دانشگاه مورد بررسی از ۱۰۴ کشور جهان در فهرست نهایی این رتبهبندی قرار گرفتند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در وبگاه shanghairanking، دانشگاه صنعتی اصفهان بهترین رتبههای خود را در گروههای مهندسی عمران، علوم و صنایع غذایی و علوم و مهندسی ابزارآلات در جایگاه ۳۰۰-۲۰۰ به دست آورده است. پس از آن مهندسی مکانیک در جایگاه ۴۰۰-۳۰۱ قرار دارد. همچنین دو رشته بیوتکنولوژی و علوم کشاورزی جایگاه ۵۰۰-۴۰۱ را در میان دانشگاههای جهان به دست آورده است.
نظام رتبهبندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبهبندیهای جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ چین منتشر میشود. شانگهای در سال ۲۰۲۳ از ۵ شاخص مقالات منتشر شده شامل: درجه استنادی q۱ در هر حوزه موضوعی، تأثیر استنادی نرمال شده مقالات منتشر شده در هر حوزه موضوعی، نسبت مقالات بینالمللی به کل مقالات دانشگاه، تعداد مقالات در نشریات برتر هر حوزه و تعداد برندگان جوایز بینالمللی مشهور، برای ارزیابی و رتبهبندی دانشگاههای برتر دنیا بهره گرفته است. وزن هر کدام از این شاخصها متناسب با هر رشته تغییر میکند.
بر اساس این گزارش ۴۲ دانشگاه در ۱۶۶ رشته محل از ایران در این نظام رتبهبندی حضور داشتهاند که در حوزههای مهندسی و علوم پزشکی به ترتیب با ۱۰۱ و ۳۷ رشته محل بهترین عملکرد را داشتهاند.
گفتنی است این رتبهبندی در قالب یک پروژه بزرگ در کشور چین برای اولینبار در ژوئن سال ۲۰۰۳ میلادی توسط دانشگاه شانگهای منتشر شد.
https://www.shanghairanking.com/institution/isfahan-university-of-techno...