به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، جلسه ستاد مدیریت بحران استان اصفهان امروز با حضور اعضای دستگاههای اجرایی استان صبح امروز چهارشنبه 12 دی ماه در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد. این جلسه که در راستای بررسی و تصویب طرحهای مهم مدیریت بحران استان با دو محور اصلی: طرح مطالعاتی کاهش خطر و پاسخ به بحران استان و برنامههای مقابله با بحرانهای زیستمحیطی و آلودگی هوا برگزار شد.
شیشهفروش، در ابتدای سخنان خود به تشریح پیشرفتهای طرحهای کاهش خطر و پاسخ به بحران پرداخت. او گفت: "این طرحها با همکاری دانشگاههای صنعتی، اصفهان، آزاد و کاشان تهیه شده است و هدف آنها ارائه راهکارهایی برای کاهش مخاطرات طبیعی و بحرانهای زیستمحیطی در استان است."
شیشهفروش افزود: "در این طرح، ۴۲ مخاطره شناسایی شده که در ۱۰۰ سال گذشته در استان اصفهان رخ دادهاند. از جمله این مخاطرات میتوان به خشکسالی، زلزله، سیل، آلودگی هوا، گرد و غبار، و حریق در مناطق مختلف اشاره کرد. و ادامه داد مطالعات دقیقتری در این زمینه انجام شده تا اقدامات پیشگیرانه و راهکارهای کاهش اثرات این بحرانها تدوین شود."
این مدیر بحران توضیح داد که یکی از مراحل کلیدی این طرحها، ارزیابی ضریب آسیبپذیری مناطق مختلف استان بوده است. وی گفت: "ما بررسی کردیم که هر منطقه نسبت به این حوادث چقدر آسیبپذیر است و چه اقداماتی باید برای کاهش اثرات این بحرانها انجام دهیم. در این زمینه، آمار ۱۰۰ ساله از وقوع حوادث جمعآوری و مورد تحلیل قرار گرفت."
شیشهفروش در ادامه خاطرنشان کرد که این طرحها در صورتی که به تصویب ستاد بحران کشور برسد، میتوانند به تخصیص اعتبارات سالانه برای پیشگیری و کاهش مخاطرات کمک کنند. "هدف ما این است که استان اصفهان در مدیریت بحران پیشتاز باشد و به عنوان دستگاه معین برای ۸ استان مجاور در حوادث غیرمترقبه نقشآفرینی کند."
برنامههای مقابله با آلودگی هوا
مهندس شیشهفروش در خصوص اقدمات استان در بحث آلودگی هوا گفت: "استان اصفهان اولین استانی است که سند جامع آلودگی هوا را تدوین کرده است. این سند با همکاری دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان و با استفاده از ظرفیتهای محیط زیست استان آماده شده است."
او ادامه داد: "در این سند، سهم آلایندهها مشخص شده و ۱۷ دستگاه اجرایی مسئولیت دارند تا در کاهش این آلایندهها نقش ایفا کنند. هدف این سند کاهش ۳۰ درصدی منابع آلاینده در استان است."
شیشهفروش در ادامه به اقدامات مختلف برای کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: "برای کاهش آلودگی هوا، برنامههایی همچون نوسازی ناوگان حملونقل عمومی و تبدیل 5 هزار تاکسی به تاکسیهای برقی در دستور کار قرار دارد. همچنین، هزار دستگاه اتوبوس جدید با استانداردهای زیستمحیطی و ۵۰ هزار موتورسیکلت برقی به ناوگان حملونقل استان افزوده خواهد شد."
نیاز به همکاری ملی برای مقابله با بحرانها
مدیر بحران استان اصفهان در سخنان خود، بر لزوم همکاری و حمایتهای ملی برای مقابله با بحرانهای زیستمحیطی و کاهش اثرات آلودگی هوا تأکید کرد. وی گفت: "رفع مشکلات ناشی از کمآبی، خشکسالی، آلودگی هوا و گرد و غبار نیازمند عزم ملی است. استان اصفهان به عنوان یکی از پیشتازان در مدیریت بحرانهای طبیعی، باید از حمایتهای ملی برخوردار شود."
شیشهفروش با اشاره به برنامههای مختلف برای کاهش اثرات بحرانها، افزود: "توسعه نیروگاههای خورشیدی و استفاده از پنلهای خورشیدی در ساختمانها و صنایع از جمله اقداماتی است که برای کاهش مصرف سوختهای آلاینده و بهبود شرایط زیستمحیطی در استان در دست اجرا است."
برنامههای بهسازی و نوسازی صنایع آلاینده
یکی از دیگر موارد مورد بحث در جلسه امروز، برنامههای بهسازی و نوسازی صنایع آلاینده بود. مهندس شیشهفروش در این خصوص گفت: "در حال حاضر ۵۷۰ واحد صنعتی در شعاع ۵۰ کیلومتری استان شناسایی شدهاند که باید سیستمهای آلاینده خود را استانداردسازی کنند. از جمله این صنایع میتوان به ذوبآهن اشاره کرد که مکلف شده تا برنامههای زیستمحیطی خود را هرچه سریعتر اجرا کند."
گفتنی است برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران استان اصفهان در دانشگاه صنعتی اصفهان، امروز گامهای مهمی در جهت کاهش مخاطرات طبیعی و بحرانهای زیستمحیطی است. طرحهای کاهش خطر و پاسخ به بحران که با همکاری دانشگاهها صنعتی اصفهان و دستگاههای اجرایی تدوین شدهاند، بهزودی به ستاد بحران کشور ارائه خواهند شد.
همچنین، حمایتهای ملی و تخصیص اعتبارات ویژه برای استان اصفهان در زمینه مدیریت بحران و مقابله با بحرانهای زیستمحیطی و طبیعی، به گفته مسئولان ضروری است تا این طرحها به موفقیت برسند.