به گزارش روابطعمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان با اظهار به اینکه پیوند دانشگاه صنعتی اصفهان با فولاد مبارکه در حوزه هوش مصنوعی یکی از اقدامات مبارک و سازنده در ارائه راهکار برای چالشهای صنعتی است بیان داشت: این دانشگاه همواره با صنایع مادر استان مانند فولاد مبارکه ارتباط تنگاتنگی در جهت حل مشکلات صنعتی، کشاورزی و بهداشتی داشته است.
جمالینژاد مطرح کرد: سه قطب گردشگری، انرژی و هوش مصنوعی در استانداری تشکیل شده است که راهاندازی آزمایشگاه صنعت ۴.۰ کشور با بهکارگیری فناوریهای نوین در جهت افزایش کارآمدی و رفع نیازهای موجود و اعتلای جایگاه کشور در منطقه منجر به تحقق اهداف این سه قطب خواهد شد.
وی تصریح کرد: آزمایشگاه صنعت ۴.۰ از طریق تعامل مستقیم دانشگاه و صنعت فولاد مبارکه در زمینهٔ آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی، پشتیبانی از پژوهشهای تحقیقاتی دانشجویان و اساتید و فراهم نمودن زیرساختهای لازم برای تبدیل ایدهها به محصولات تجاری به حل مشکلات استانی کمک میکند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه از آزمایشگاه صنعت ۴.۰ انتظار میرود که با ورود به حوزهٔ هوش مصنوعی مدل موفقی را به کشور ارائه دهد گفت: فولاد مبارکه با فراهمکردن زمینه هوش مصنوعی و بادعوت از صنایع کوچک در این عرصه پیشران باشد.
محمد یاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در این نشست با اشاره به اینکه فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی و سرعتبخشیدن به حل مشکلات نیازمند برنامه بلندمدت، نگاه عمیق و راهبُرد مدون است گفت: باتوجهبه نظریه لی، مبنی بر همپایی فناورانه یا جبران فاصله برای توسعه اقتصادی کشور، نوآوری بهترین راهکار برای پاسخ به چالشهای کشور است.
وی افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان بهعنوان یکی از متوالیان حوزه نوآوری نقش مهمی در توانمند سازی فناوری صنعت و طیکردن این مسیر دارد.
طیبنیا عنوان کرد: کشورهایی که مسیر نوآوری را بهتنهایی طی کردند، جامعه علمی بهدوراز واقعیت و ضعیف دارند؛ اما کشوری که سیاست فناوری را به سیاست علمی برتر دانسته، سرمایههای قابلی توجهی را در حوزه تحقیقات دانشگاهی در بر دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه در مهندس معکوس سرعت رشد پایینی در حل چالشها داریم اظهار داشت: وظیفه دولتها ایجاد توانمندی برای نوآوریهای جدید و تدوین نسخه رشد اقتصاد به واسطه حمایت از بنیادهای کوچک برای تبدیل به بنیادهای بزرگ است.
وی ادامه داد: با راه اندازی این آزمایشگاه، ورود به حوزه صنعت ۴.۰ دیجیتال بر اساس نظریه لی، همکاری سازنده دانشگاه صنعتی اصفهان و ایجاد زیستبوم فناوری دانشگاهی در جهت جهش تولید محقق شده است.
همچنین دکتر سید علی میرمحمد میبدی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در این مراسم به توانمندیها و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در یک دهه اخیر اشاره نمود و گفت: نصب رادار فرودگاهی کشور در آبادان، ساخت ربات زیرآبی آبهای عمیق کشور و رادار جماران برای اولینبار در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی شد.
وی مطرح کرد: با استفاده از ظرفیتها و فرصتهای همکاری با صنعت، درآمد اختصاصی پژوهشی دانشگاه از ۸۰ میلیارد به ۴۲۰ میلیارد رسیده است.
گفتنی است؛ آزمایشگاه صنعت ۴.۰ دارای فضایی بالغ بر ۵۰۰ مترمربع شامل دو سالن مرکز رباتیک صنعت۴.۰ و یک فضای زیرساختی با واقعیت افزوده و تجهیزات مکانیکی است.