به گزارش روابطعمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر محمدعلی حاج عباسی، دبیر اجرایی بزرگداشت روز جهانی خاک با تأکید بر اهمیت حفظ خاک بهعنوان منبع حیاتی مواد غذایی بشر بیان داشت: مصرف بیرویه از کودهای شیمیایی، ضایعات کشاورزی، ضایعات کارخانهها، آفتکشها و علفکشها منجر به آلودگی خاک و تولید محصولات ناسالم و انواع بیماری برای انسان میشود.
وی افزود: ۹۰ درصد تغذیه انسانهای روی کره زمین از خاک است؛ اما با فرسایش و ازبینرفتن خاک منابع غذایی برای نسل آینده بین خواهد رفت. دکتر احمد جلالیان عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی کشاورزی با بیان اینکه بهازای تشکیل یکسانتی متر خاک در کشور خشک و نیمهخشک ایران حدود ۱۰۰ الی ۱۰۰۰ سال زمان نیاز است گفت: ریزگردها یکی از عواملی است که در استان اصفهان از خردادماه تا مهرماه ۱۴۰۳ منجر به تخریب و فرسایش خاک شده است.
عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی کشاورزی اظهار داشت: اهمیت برگزاری چنین رویدادی برای تبین جایگاه خاک در نظر مسئولین و تأکید بر دستور عملهای اجرایی خاک، یک اقدام مهم زیست مهمی در دانشگاه محسوب می شود.
گفتنی است؛ در این نشست به بررسی اثر مقاومت خاک در حضور ریشه گیاهان مرتعی، ارزیابی تغذیه پتاسیم خاک در غرب کشور، اثر میکروپلاستیکها در خاک بهعنوان موضوعات پژوهشی دانشجویان کارشناسیارشد و دکتری برای حل مسئله خاک پرداخته شد.