کدخبر:1615/20240421

2 ارديبهشت 1403

برگزیدگان هشتمین دوره اعطای جایزه محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان شناخته شدند
  مراسم اختتامیه هشتمین دوره جایزه محیط زیست به همت دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان همزمان با روز زمین پاک برگزار شد.

 

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، اختتامیه هشتمین دوره اعطای جایزه محیط‌زیست ظهر امروز در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد. در این مراسم علاوه بر پاسداشت روز جهانی زمین پاک، از برگزیدگان این دوره از رویداد تقدیر به عمل آمد.

فرهنگ‌سازی در حوزه محیط‌زیست باید از سطح دانشگاه آغاز شود

دکتر حمیدرضا صفوی، معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در این مراسم با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی حوزه محیط‌زیست در سطح دانشگاه اظهار داشت: قشر دانشجو، مدیران آینده کشور هستند و باید فرهنگ‌سازی از سطح مدارس و دانشگاه شروع بشود تا در دوره‌های آتی در بدنه تصمیم‌گیران کشور نفوذ پیدا کرده و با همین روحیه توسعه کشور را بر اساس مبانی محیط‌زیست پیش ببرند.

وی ادامه داد: بین رشد و توسعه یک تفاوت اساسی وجود دارد، ممکن است یک کشور رشد داشته باشد؛ اما به این دلیل که با ضوابط محیط‌زیست همراه نیست، باعث می‌شود یک سری سود اقتصادی داشته باشد که حتی محیط‌زیست را از بین ببرد. اقتصاد ما به نحوی به ظرفیت‌های زیست‌محیطی گره‌خورده و به‌جای اینکه ارزش‌افزوده را در فکر و توسعه‌های نرم‌افزاری داشته باشیم، بارگذاری زیادی روی منابع طبیعی اعم از منابع سنگ، نفت، فلزات و به‌ویژه آب انجام دادیم که باعث شده این سوءاستفاده از منابع طبیعی هر روز توسعه‌یافته و فضا را برای زندگی سالم محدودتر کند.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر لزوم امید به آینده در قشر جوان و آینده‌ساز عنوان کرد: متأسفانه گاهی اوقات به این صورت فکر می‌شود که شاید در درازمدت هیچ راهی برای بهبود وضعیت زیست‌محیطی وجود ندارد؛ اما نکته مورد اهمیت این است که نباید دچار دل‌زدگی و یأس مطلق شویم چراکه برگشت به پایداری محیط‌زیستی نیازمند همت والا است.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های آینده کارشناسی و مدیریتی کشور باید به این باور برسند که می‌توان مسیرهای اشتباه را اصلاح کرد. همه اقشار و افراد تأثیرگذار نیز باید به اشتباه خود اعتراف کنند تا اصلاح شود، برای مثال من به‌عنوان استاد یا مدیران میانی که در تصمیمات روزمره خود دچار اشتباه شدند یا مدیرانی که سواد محیط‌زیستی ندارند، باید به اشتباهات خود در حیطه‌های مربوطه اعتراف کنند.

صفوی خاطرنشان کرد: رویداد اعطای جایزه محیط‌زیست از دانشجویانی که به انتخاب خود در راستای محیط‌زیست فعالیت می‌کنند، تقدیر می‌کند و مجموعه ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان از این رویداد و سایر برنامه‌های با این محوریت، حمایت می‌کند. امیدواریم عقل محیط‌زیستی ما و چیزی که تحت عنوان توسعه پایدار در دانشگاه‌ها از آن یاد می‌شود، در کشور هم به کار گرفته شود و انگیزه شرکت در این رویداد نیز بین تمام دانشجویان ایجاد شود.

حفظ محیط‌زیست باید به‌عنوان مؤلفه اقتدار کشورها شناخته شود

دکتر نورالله میر غفاری، رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به برگزاری رویداد اعطای جایزه محیط‌زیست اظهار داشت: در شرایط و دوره‌ای که حقیقتاً کارکردن در حیطه محیط‌زیست سخت است، باید تلاش و کوشش داشته و گام‌هایی هرچند کوچک برداشته شود؛ چراکه جامعه و کشور ما به همین تلاش‌ها و قدم‌های کوچک هم نیاز دارد تا به سمت پیشرفت حرکت کند. این جایزه ویژه دانشجویان است که آینده‌ساز کشور هستند و حدود ۸۰ نفر در طی سال‌های برگزاری این رویداد در حد مقدورات مورد تقدیر قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: کمترین نتیجه برگزاری رویداد این است که حداقل یک نفر به دلیل دیده‌شدن تلاش‌ها و فعالیتش در این حوزه، برای استمرار فعالیت تشویق می‌شود. امروزه وضعیت محیط‌زیست و منابع طبیعی در کشور ما از جایگاهی برخوردار است که نیازمند تلاش تک‌تک ما بوده و دانشکده منابع طبیعی در راستای رسالت علمی و پژوهشی و از همه مهم‌تر، در راستای اثربخشی اجتماعی خود وظیفه دارد کسانی که در این زمینه کار می‌کنند را مورد تشویق قرار بدهد.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان حوزه محیط‌زیست را یکی از موارد مورد اهمیت برای اتصال آحاد جامعه به یکدیگر دانست و بیان کرد: یکی از موضوعاتی که می‌تواند به‌عنوان محور همبستگی، دلبستگی و اتحاد ما در جامعه باشد، محیط‌زیست است؛ زیرا این موضوع برای هر دیدگاه و جناح جامعه مهم است. محیط‌زیست به‌واقع می‌تواند یکی از نقاط پیوند نه‌تنها بین شهروندان و آحاد جامعه بلکه بین شهروندان و مدیران باشد؛ زیرا همه به هوای پاک، شرایط خوب برای زندگی و محیط‌زیست سالم نیاز داریم.

وی اضافه کرد: محیط‌زیست می‌تواند حتی یک محور همکاری مشترک علمی در درون هر مؤسسه علمی باشد؛ زیرا یکی از زمینه‌های 

فعالیت‌های بین‌رشته‌ای، محیط‌زیست است. ازطرفی هر کشوری نیازمند نشان‌دادن قدرت و اقتدار در بخش‌های مختلف است و اگر اقتدار و قدرت یک کشور را در این بدانیم که از نگرانی‌ها و دغدغه‌های جامعه کاسته بشود، یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های جامعه امروز هم مسئله محیط‌زیست است.

میر غفاری تصریح کرد: برای هر نظام حکمرانی، داشتن وضعیت مطلوب محیط زیستی می‌تواند به‌عنوان یک معیار اقتدار و حکمرانی خوب تعریف شود. تخریب محیط‌زیست فقط آسیب‌دیدن برخی مکان‌ها نیست بلکه می‌توان نتیجه کاهش وضعیت مطلوب محیط زیستی را، کاهش اقتدار یک کشور دانست و باید به سمتی حرکت کنیم که محیط‌زیست هم یک مؤلفه اقتدار باشد. قطعاً دانشگاه و دانشجویان بستر اصلی این افزایش اقتدار در حوزه محیط‌زیست محسوب می‌شوند.

در مسئله محیط‌زیست دچار فقر فرهنگی هستیم

دکتر مهدی بصیری، عضو هیئت‌مدیره جمعیت پیام سبز در این مراسم با اشاره به اینکه در موضوع محیط‌زیست دچار فقر فرهنگی هستیم، اظهار داشت: متأسفانه ازنظر فرهنگی دچار مشکل محیط‌زیست هستیم و علت این است که مسائل زیست‌محیطی از کودکی و نوجوانی در بخش‌های آموزشی جایی ندارد؛ بنابراین مسئولین هم چیزی از محیط‌زیست نمی‌دانند.

وی افزود: بعضی فکر می‌کنند محیط‌زیست جلوی توسعه را می‌گیرد درصورتی‌که این افراد مفهوم توسعه را هم غلط معنی می‌کنند، توسعه باید بر اساس ظرفیت محیط و امکانات موجود و باتوجه‌به مسائل زیست‌محیطی اتفاق بیفتد تا پایدار باشد. اصل توسعه فرهنگ است و اگر فرهنگ درست نشود، توسعه به هیچ دردی نمی‌خورد.

عضو هیئت‌علمی بازنشسته دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: اگر این فقر فرهنگی درست بشود، حتی راننده‌تاکسی هم می‌داند محیط‌زیست چیست. همه در حد شعار و حرف، محیط‌زیست را قبول دارند و مسائل زیست‌محیطی در ادبیات و مذهب ما دیده می‌شود؛ اما باید توسعه یافته و بر ترویج این مسائل دقت بیشتری صورت گیرد.

گفتنی است، ۷۰ نفر از مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری در این دوره از اعطای جایزه شرکت کردند و رویداد در ۵ محور کلی «رساله برتر»، «پایان‌نامه برتر»، «ابداع، اختراع و طرح نوآورانه»، «دانشجوی فعال در زمینه حفاظت از گونه‌های در معرض خطر انقراض» و «فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ محیط‌زیست» برگزار شد و درنهایت ۱۱ نفر به‌عنوان برگزیدگان هشتمین دوره اعطای جایزه محیط‌زیست شناخته شدند. اسامی برگزیدگان به شرح زیر است: 

مقام برگزیده بخش رساله برتر: فائزه برهانی از دانشگاه تهران
مقام شایسته تقدیر بخش رساله برتر: طاهره کریمی‌نیا از دانشگاه صنعتی اصفهان
مقام برگزیده بخش پایان‌نامه برتر: محمدمهدی صالحی از دانشگاه علم و صنعت ایران
مقام شایسته تقدیر بخش پایان‌نامه برتر: زهرا دهدشتی از دانشگاه صنعتی اصفهان و اسماعیل باقریان از دانشگاه فردوسی مشهد
مقام برگزیده بخش ابداع، اختراع و طرح نوآورانه: مهران سهرابی نیک از دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیا بهبهان
مقام برگزیده بخش دانشجوی فعال در زمینه حفاظت از گونه‌های در معرض خطر انقراض: محمود کلنگری از دانشگاه کوردوبا اسپانیا
مقام شایسته تقدیر بخش دانشجوی فعال در زمینه حفاظت از گونه‌های در معرض خطر انقراض: ریحانه میرانزاده از دانشگاه صنعتی اصفهان
مقام برگزیده بخش فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ محیط‌زیست: امیر فرح نسب از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
مقام شایسته تقدیر بخش فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ محیط‌زیست: بهنام رحمانی از دانشگاه شهید بهشتی و کیمیا احمدی از دانشگاه صنعتی اصفهان

 

گزارش تصویری هشتمین دوره اعطای جایزه محیط زیست

 

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • آدرس های وب و ایمیل به صورت اتوماتیک به لینک تبدیل می شوند.
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.
CAPTCHA
برای اطمینان از اینکه شما یک فرد حقیقی هستید و از ورود اسپمرهای خودکار جلوگیری شود.
جای خالی را پر کنید.