کدخبر:1257/20230527

6 خرداد 1402

دومین همایش ملی فناوری‌های نوظهور کوانتومی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌شود
دکتر مسلم زارعی، دبیر دومین همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی، با بیان اینکه تبادل نظر و انتقال تجربه بین پژوهشگران و متخصصان حوزه‌های مختلف مربوط به فناوری‌های کوانتومی، از اهداف این رویداد است،بیان داشت: شبکه‌سازی و برقراری همکاری‌های علمی و فناورانه بین بخش‌های دانشگاهی و صنعتی کشور و سیاستگذاری در حوزه کوانتومی مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.

دبیر همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی، با اعلام این خبر اظهار داشت: این همایش توسط دانشکده‌های فیزیک و مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان در روزهای ۱۰ و ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

دکتر زارعی با اشاره به اهمیت فناوری‌های کوانتومی در سال‌های اخیر، گفت: فناوری‌های کوانتومی از جمله حوزه‌های نوظهور و بین‌رشته‌ای است که می‌تواند در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی، دفاعی و امنیتی تأثیرگذار باشد.

وی افزود: محورهای همایش شامل اپتیک کوانتومی، رمزنگاری کوانتومی، سنسورهای کوانتومی، شبیه‌سازی کوانتومی، محاسبات کوانتومی و مخابرات کوانتومی است.

دانشیار دانشکده فیزیک ادامه داد: کشورهای مختلف برنامه‌های گسترده‌ای را برای توسعه فناوری‌های کوانتومی اجرا کرده اند وامروزه سرمایه‌گذاری قابل توجهی در این زمینه انجام می شود. این سرمایه‌گذاری‌ها معمولاً شامل ایجاد مراکز تحقیقاتی، تسهیل زیرساخت‌های لازم برای توسعه فناوری‌های کوانتومی و حمایت از شرکت‌های نوپا و استارتاپ‌های فناوری کوانتومی است.

وی با بیان اینکه دوره اول رویداد کوانتومی نیز در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شده است، گفت: در این همایش دو روزه در دو نوبت صبح و بعدازظهر اساتید و سخنرانان مدعو در خصوص آخرین پژوهش‌های خود در زمینه فناوری‌های کوانتومی سخنرانی می‌کنند.

دبیر همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی با بیان اینکه حدود ۱۷۰ نفر در همایش شرکت خواهند کرد که عموماً اساتید دانشگاه، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، خاطرنشان کرد: ۲۰ نفر سخنران مدعو از بیش از ۱۵ دانشگاه مطرح کشور سخنرانی علمی خواهند داشت. در این همایش همچنین دانشجویان و پژوهشگران جوان دستاوردهای خود را در قالب پوستر ارائه خواهند کرد.

دکتر زارعی گفت: در ادامه برنامه «نشست کوانتم اصفهان» با حضور اساتید فعال در حوزه‌های کوانتومی و مدیران علمی کشور برگزار خواهد شد. در این نشست در خصوص آینده فعالیت‌های علمی حوزه کوانتومی بحث و تبادل نظر خواهد شد.

گفتنی است: دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان در بحث توسعه دانش و علوم بین رشته ای از مراکز پیشتاز کشور محسوب می شود. پیش از این نیز همکاری با مرکز بین المللی سرن، رصدخانه ملی و بسیاری از پروژه های بین المللی از اقدامات مهم این دانشکده، در راستای پیوند دانش های بنیادی با سایر علوم فنی و مهندسی بوده است.  

سایر تصاویر

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • آدرس های وب و ایمیل به صورت اتوماتیک به لینک تبدیل می شوند.
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.
CAPTCHA
برای اطمینان از اینکه شما یک فرد حقیقی هستید و از ورود اسپمرهای خودکار جلوگیری شود.
جای خالی را پر کنید.