رئیس هیئت مدیره انجمن بین المللی اکولوژی سیمای سرزمین (IALE-iran)، در مراسم افتتاحیه این رویداد، هدف از برگزاری این کنفرانس را توسعه روابط بینالمللی برای تحقیقات مشترک در سطح سیمای سرزمین عنوان کرد و گفت: تبادل نظر میان متخصصین، اساتید و دانشجویان داخلی برای آگاهی از آخرین دستاوردهای این علم و رسانهای کردن تحقیقات دانشگاهی و ارائه به مسئولین و تصمیمگیران این عرصه، از دیگر اهداف این کنفرانس بین المللی است.
دکتر سیما فاخران، با تأکید بر موفقیت نخستین کنفرانس بینالمللی اکولوژی سیمای سرزمین در ارائه فعالیت علمی و پژوهشی و اجرایی به جامعه علمی ایران، گفت: پس از گذشت سه سال، هم اینک میزبان دومین کنفرانس بین المللی اکولوژی سیمای سرزمین در دانشگاه صنعتی اصفهان هستیم.
عضو هیأت علمی گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان، بخشی نگری در حوزه محیط زیست را یکی از مهمترین مشکلات این عرصه برشمرد و افزود: در دومین کنفرانس بینالمللی اکولوژی سیمای سرزمین 300 مقاله از 8 کشور دنیا و 24 دانشگاه مختلف داخل کشور دریافت کردیم که از این تعداد، 35 مقاله به صورت سخنرانی و 140 مقاله بهصورت پوستر ارایه خواهد شد.
وی با اشاره به حضور صاحبنظران علم محیط زیست در این کنفرانس، تصریح کرد: اساتید برجسته ملی و بینالمللی، 10 سخنرانی کلیدی خواهند داشت و سه نشست تخصصی نیز با موضوعات، تنوع زیستی و حفاظت در مقیاس سیمای سرزمین، تغییرات کاربری اراضی، پایش و مدیریت سیمای سرزمین و طراحی منظر و فضای سبز و محیط زیست شهری برگزار خواهد شد.
فاخران، برگزاری 8 کارگاه تخصصی با موضوع مدل سازی آلودگی صوتی در محیطهای طبیعی، ژنتیک سیمای سرزمین، و طراحی متفکرانه و خلاقانه زیست محیطی، را از دیگر برنامه های این کنفرانس عنوان کرد و ادامه داد: کارگاه های تخصصی آنالیز تغییرات الگوهای سیمای سرزمین و اثرات اکولوژیکی تغییرات اقلیمی نیز در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد.
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، نیز در این مراسم با تأکید بر لزوم حفظ طبیعت کشور، همزمان با فراهمآوردن تأمین معیشت پایدار برای مردم، گفت: باید از ظرفیت بزرگ علمی و اجتماعی برای اصلاح خطاهای رخ داده در مسیر توسعه استفاده نماییم.
محمد درویش، به حمایت سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر مشارکتهای مردمی این سازمان از طرحهای منطقی، مفید و هدفمند بر مبنای پایداری اکولوژیک سرزمین و مبتنی بر اقتصاد نشأتگرفته از حسابداری سبز در این حوزه اشاره کرد و افزود: رفتن به سمت وابستگی معیشت به آب و خاک یک خطای استراتژیک محسوب می شود و باید شجاعت لازم در تصمیمگیری برای تغییر این مسیر را داشته باشیم.
عضو آکادمی علوم کشور چین، نیز با ابراز خرسندی از حضور در دومین کنفرانس بینالمللی اکولوژی سیمای سرزمین، خواستار توسعه همکاریهای علمی و پژوهشی میان دانشگاه صنعتی اصفهان و آکادمی علوم چین شد.
پروفسور لیو، بیابان زایی و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک را یکی از مهمترین چالش های پیش رو در استان شین جیانگ چین عنوان کرد و گفت: مشابهت اقلیمی و فرهنگی استان های اصفهان و شین جیانگ، می تواند موجب بررسی راهکارهای مشترک برای کسب راه حل مؤثر در این زمینه گردد.
گفتنی است: دومین کنفرانس بینالمللی اکولوژی سیمای سرزمین در ایران، امروز و فردا و با حضور اساتید برجسته ملی و بین المللی از کشورهای ایران، سوئد، چین، دانمارک، ایتالیا، ترکیه، ویتنام و لبنان به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.