رئيس پژوهشکده فناوری اطلاعات وارتباطات دانشگاه صنعتي اصفهان با اعلام این خبر گفت: این رادارکه در ارتفاعات 3380 متري جبال بارز جيرفت مستقر است، یکی از 16 رادار ثانویه مونو پالس سازمان هواپیمایی کشوری است که وظیفه پوشش راداری بخشی از مناطق مرکزی کشور به شعاع 200 کیلومتر را بر عهده دارد.
مهندس مهدی فدایی افزود: درزمستان سال 1386 وپس از بارش برف و يخبندان سنگين،آنتن این رادار سقوط کرده وپس ازآسیب دیدگی شدید از چرخه عملیاتی خارج شد که با تلاش محققان دانشگاه صنعتی اصفهان این آنتن بازسازی ودر سال جاری مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی به عدم همکاری شرکت فرانسوی سازنده ی این رادار در ارائه تجهیزات و بازسازی آن به دلیل تحریم ها علیه کشور اشاره وتصریح کرد: محققان دانشگاه صنعتی اصفهان طی بیش از ده هزار ساعت کارکارشناسی، تحلیل، طراحی و شبیه سازی های پیچیده برروی قسمتهای مختلف آن همانند بدنه، شبکه تغذیه و المانهای آنتن، برای نخستین بار در کشور موفق به بازسازی وتعمیر این نوع رادارشدند.
وی افزود: پس از تعمیر وبازسازی رادار جبال بارز جيرفت،كارشناسان سازمان هواپیمایی کشور به آزمایش نتایج تعمیرات آن پرداختند که تست ميداني (SAT) آنتن حاکی از تطابق تمامی پارامترهاي پخش و دريافت انرژي آن بر اساس استاندارد های روز دنیا بود.
فدایی با اشاره به تست موفق پروازي آنتن و سيستم این رادار توسط سازمان هواپيمايي كشوري تصریح کرد: اطلاعات رادار جبال بارز جیرفت پس از بهره برداری در مركز كنترل ترافيك هوايي کشور، هم اکنون در شبکه عملیاتی قرار گرفته است.
وي ايجاد زيرساخت های مناسب جهت تحليل و شبيهسازي كامل آنتنهاي بزرگ و بوميسازي دانش فني ساخت آنتنهاي SSR با تكنولوژي روزدنیا در دانشگاه صنعتی اصفهان را از جمله دستاوردهای اجرای این طرح عنوان کرد وگفت: با تعمیر وبازسازی رادار جبال بارز جيرفت ضمن یک صرفهجويي ارزی قابل توجه، تحریم های موجود در این بخش نیز شکسته شد.
خاطر نشان می شود پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی اصفهان (فاوا)، به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقات راداری کشور تاکنون چندین پروژه بزرگ در این بخش را به سرانجام رسانده است.
سپاس گذاری وخسته نباشید به همه بروبچ پژوهشکده فاوا که همیشه باعث افتخاری ایرانو ایرانی شده اند