در این دیدار رییس مرکز طرحهای کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه صنعتی اصفهان را یکی از دانشگاه های بسیار بزرگ و خوب کشور در انجام طرح های حوزه مهندسی ارزیابی کرد و گفت: مرکز ابررایانش شیخ بهایی با طراحی خوب و انجام به موقع، افتخاری ملی برای کشور و دانشگاه صنعتی اصفهان محسوب می شود.
دکتر پیمان صالحی هدف از اجرای طرح های کلان ملی را بهره برداری سراسری از این طرح ها دانست و ابراز امیدواری کرد: با شبکه سازی مناسب، شرایط خدمت رسانی ابررایانش دانشگاه صنعتی اصفهان به سراسر کشور فراهم شود.
وی نظارت سازمان بنادر وکشتیرانی ایران به عنوان بهره بردار اصلی دیگر طرح ملی دانشگاه صنعتی اصفهان را از جمله ویژگی های مهم پروژه بزرگ شبکه پایش و پیش بینی دریایی کشور بیان کرد و افزود: این طرح مطابق با برنامه های پیش بینی شده از پیشرفت خوبی برخوردار است.
رییس مرکز طرحهای کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام این طرح در دانشگاه صنعتی اصفهان را یک موفقیت ملی توصیف و تصریح کرد: تجمیع کلیه امکانات و به کارگیری دانش اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی یکی از مهمترین عوامل به نتیجه رسیدن طرح شبکه پایش و پیش بینی دریایی کشور است.
صالحی با تأکید بر تجاری سازی طرح های کلان ملی، پشتیبانی از این طرح ها را وظیفه اصلی مرکز طرحهای کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری بیان کرد و گفت: راهبرد جدی مرکز طرح های کلان ملی در این طرح ها، انجام مراحل تجاری سازی آنها پس از تولید اولیه است.
وی با اذعان به پتانسیل پژوهشی بالای دانشگاه صنعتی اصفهان، از واگذاری طرح های کلان ملی دیگر به این دانشگاه در آینده خبر داد.
در نشست بررسی طرح کلان ملی شبکه پایش و پیش بینی دریایی کشور نیز که در حاشیه این دیدار و با حضور مهندس علیرضا کبریایی معاون توسعه و تجهیز سازمان بنادر ودریانوردی کشور برگزار شد، رئیس پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی 11 سامانه اندازه گیری مشخصه های دریایی به منظور جمع آوری اطلاعات دریایی آب های شمالی و جنوبی کشور را از مشخصات این طرح عنوان کرد.
دکتر احمدرضا زمانی افزود: طراحی و اجرای سامانه مرکزی به منظور پردازش اطلاعات دریافتی از ایستگاه های اندازهگيري، طراحی و احداث آزمایشگاه ملی اندازه گیری مشخصه های دریایی، طراحی و راه اندازی سیستم کنترل کیفی آنی داده های جمع آوری شده و نیز طراحی واجرای ایستگاه پایش و پیش بینی دریایی کشور از دیگر بخش های مرتبط با این طرح کلان ملی است.
وی انجام این طرح را نمونه ای موفق از همکاری صنعت و دانشگاه دانست و تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در این طرح از کامل ترین فعالیت ها در حوزه مهندسی دریا و اندازه گیری مشخصه های دریایی است که سبب بومی سازی فناوری های این حوزه و رفع بخش زیادی از وابستگی ها به کشورهای خارجی شده است.
رئیس پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان فراهم نمودن ابزار تحقیقات کاربردی و پایه ای در سطح منطقه و بین الملل، ایجاد پایگاه لازم جهت پاسخگویی به سایر نیازهای اندازه گیری کشور، به کارگیری کامل توان علمی و فنی و مهندسی کشور در طراحی و ساخت تجهیزات، پشتیبانی بر مبنای توانمندی داخلی و ایجاد فضای لازم جهت صادرات محصول را از دیگر ویژگی های مهم شبکه پایش و پیش بینی دریایی کشور عنوان کرد.
گفتنی است: پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان که مجری طرح بزرگ ملی شبکه پایش و پیش بینی دریایی کشور است، تاکنون با انجام حدود 90 هزار نفر ساعت فعالیت و کارکارشناسی و نیز چهار هزار نفر ساعت مأموریت اجرایی در خشکی و دریا پیشرفت 80 درصدی این طرح کلان ملی را رقم زده است.