دکتر سید مهدی حجازی با اشاره به این که امروزه به دلیل کمبود اراضی مطلوب، ساخت ابنیه و ساختارهای عمرانی ممکن است بر بسترهای خاکی ضعیف صورت پذیرد گفت: در این حالت، مساله تثبیت و تسلیح خاک از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد شد.
وی افزود: برای غلبه بر این مشکل استفاده از الیاف یکی از متداوال ترین روش هایی است که مجدداً مورد توجه مهندسین ژئوتکنیک قرار گرفته است، اما وقوع پدیدههایی نظیر تجمع موضعی و یا تاخوردگی، محدودیت های اجرایی جدی را برای این تکنیک مسلح سازی بوجود می آورد.
دکتر حجازی هدف از این پژوهش را استفاده از "گریدهای گسسته" تهیه شده از ژئوگریدهای متداول، جهت مسلح سازی خاک عنوان کرد و گفت: در اين پروژه تحقيقاتي سعي گرديد از الياف پليمري، ساختاري به صورت يك چهار وجهي تهيه شود که در نهایت اين ساختارهاي چهار وجهي جايگزين الياف معمولي در فرآيند مسلح سازي خاك خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به این که بخش نظري این پژوهش در دو قسمت مدلسازي ماكرومكانيكي و ميكرومكانيكي انجام شده است افزود: مقایسه نتایج نظری و عملی مشخص ساخت مدل ماکرومکانیکی مبتنی بر تئوری سرش نسبی و روش میکرومکانیکی دارای بهترین قدرت پیشبینی در خصوص استحکام برشی خاک کامپوزیتی هستند.
پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان تسليح شيبهاي تند و بستر جاده در مهندسي روسازي را از زمينههاي كاربرد اين روش ابداعي نوين براي مسلح سازي خاك دانست و تاکید کرد: نتايج اين پژوهش نشان ميدهد كه اثر مسلح كنندگي الياف با ساختار چهار وجهي به مراتب بيشتر از الياف معمولي است.
گفتنی است از اين پايان نامه دكتري تاکنون چهار مقاله ISI در مجلات علمی بین المللی به چاپ رسيده است.