بسم الله الرحمن الرحیم
"أللّهُمَّ أهْلَ الکِبریآء وَالعَظَمَة وأهلَ الجُودِ وَالجَبَروتِ وَأهلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَة"
ضمن سلام، عید سعید فطر، عید بزرگ عبودیت و بندگی و عید همدلی و وحدت امت بزرگ اسلام را خدمت مردم شریف و ولایتمدار خمینیشهر و خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی اصفهان تبریک عرض مینماییم.
پیرو نطق نماینده مردم شریف خمینیشهر در خطبههای نماز جمعه یکم اردیبهشتماه به منظور تنویر افکار عمومی نکاتی را به استحضار میرساند؛
۱. انتظار بر این است که اطلاعرسانی و شفافسازی به شهروندان محترم دقیق و جامع و در پیگیری مطالبات به حق آنان همواره قانون لحاظ و محور اقدامات قرار گیرد.
۲. در خصوص تخصیص زمین ۱۶ هکتاری مورد اشاره به امر مسکن، نه از سوی راه و شهرسازی و نه از سوی نهاد یا سازمانی دیگر، هیچگونه درخواست و یا مکاتبه ای با دانشگاه صورت نپذیرفته و جلسه یا مذاکرهای انجام نشده است و بدون رعایت ترتیبات قانونی علیرغم عدم شمول قانون جهش تولید مسکن بر روی این زمین، مالکیت و سند دانشگاه نادیده گرفته شده و زمین موصوف که در طرح منطقه تجارت، نوآوری و فناوری قرار داشته و دارد به نام سازمان ملی زمین و مسکن انتقال یافته است و صحبتهای صورت گرفته مبنی بر همکاری و هماهنگی با دانشگاه و مکاتبات مکرر در این ارتباط به هیچوجه صحیح نيست. باید متذکر شد که حتی در این امر، روال مرسوم تعاملات بین دستگاههای دولتی نیز مورد توجه قرار نگرفته است. در این خصوص شکواییه ما به مقامات ذیصلاح در حال پیگیری است و ادامه این رویه ناصواب در عدم توجه به ترتیبات و شمول قانونی بدون دوراندیشی لازم و در نظر گرفتن مصالح کلان کشور خدای ناکرده میتواند موجب ایجاد دوقطبی و پیامدهای تاسف بار در منطقه را فراهم آورد. امید است اقدام اینچنینی برخی مدیران که تحت فشار احتمالی بدون اطلاع و هماهنگی با مسؤولین دانشگاه و عدم رعایت دستور صریح معاون اول ریاستجمهوری و نهادهای بالادستی انجام پذیرفته با کمک نخبگان شریف خمینیشهر متوقف و طرح مصوب بر روی زمین تصاحب شده که زمینه توسعه و اشتغال صدها نفر را در این شهرستان فراهم خواهد ساخت، انشاءالله اجرایی گردد.
۳. دلایل و مستندات زیادی وجود دارد که ادعای مطروحه که اشاره به خارج از حریم بودن اراضی دانشگاه و بدون کاربری و طرح مصوب تعیین شده آنها دارد را شدیداً رد مینماید. این در حالی است که نقشه طرح جامع دانشگاه و نقطه به نقطه کاربریهای آن موجود است که برای همگان قابل دسترس است. برای مثال همین ۱۶ هکتار بخشی از طرح منطقه تجارت، فناوری و نوآوری (TTD) است که بر اساس مصوبه معاونت علمی ریاست جمهوری زمینهای مجاور دانشگاه در طرح راه اندازی منطقه تجاری، فناوری و نوآوری قرار دارد و براساس دستور صریح حضرت آیتالله رئیسی، رئیس جمهور محترم و بنا بر درخواست وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، این اراضی مشمول قانون جهش مسکن نخواهد بود. لذا ثبت سند بدون در نظر گرفتن شرایط اراضی، فینفسه باطل و برگشتپذیر است.
۴. در بسیاری از دانشگاههای کشور پارکهای علمی تحقیقاتی همانند یک دانشکده یا پژوهشکده جزء لاینفک دانشگاه است. در اصفهان به منظور جذب بیشتر بودجه و امکان توسعه بیشتر با درایت رؤسای سابق دانشگاه از وزیر خواسته شده است در اراضی دانشگاه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با هویت اداری مستقل از مجموعههای وزارت احداث شود، همانند دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان، دو دانشگاه با هویت مستقل زیر نظر یک وزارت. آری هویت مستقل شهرک را باید در تکمیل زنجیره علم و دانش نگریست و هرگز دانشگاه به این مجموعه به عنوان بخش استیجاری نظر نداشته و ندارد. سالهاست که حقوق مدیران و معاونان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان که از نخبگان و اعضای رسمی این دانشگاه بوده و هستند و به صورت مامور این مرکز مهم فناوری کشور را اداره میکنند توسط دانشگاه پرداخت میشود. امروز مفتخریم که اولین و بزرگترین پارک علم و فناوری کشور که مولود دانشگاه صنعتی اصفهان است در جوار شهرستان خمینیشهر بستری برای تبدیل دانش به فناوری و ثروتآفرینی برای دانشآموختگان این دانشگاه و از جمله بهترین آنها، دانشآموختگان برجسته شهرستان خمینیشهر در این شهرستان خوش درخشیده و میدرخشد. در این مرکز شرکتهای دانش بنیان توسط صدها نفر از جوانان کشور اداره و تعداد زیادی از جوانان عزیز این شهر در حوزه علم و فناوری در این مجموعه اشتغال یافتهاند. لذا کاربری این اراضی نه با مقاصد تجاری و درآمدسازی، بلکه در تکمیل حلقه ارتباطی دانشگاه، فناوری و صنعت است. شهرکی که با هجمه صورت گرفته اکنون اراضی واقع در طرح توسعهی آن مورد تهدید است.
۵. از تفکرات آیندهنگر در دانشگاه صنعتی اصفهان، فراهم آوردن زمینهای برای جذب دانشآموزان نخبه و برجسته برای ادامه تحصیلات در سطح عالی بوده است. لذا یکی از خدمات ارزنده دانشگاه صنعتی اصفهان در بخش آموزش و پرورش به شهرستان خمینی شهر، اداره این مدارس و تربیت نسلی از دانشآموزان ماهر و توانمند است که در نهایت به بهترین دانشگاههای کشور راه مییابند که متاسفانه در خطبههای نماز جمعه بدون در نظر گرفتن این مهم به عنوان نقطه ضعف دانشگاه یاد شده است.
۶. دانشگاه صنعتی اصفهان در سالهای گذشته با وجود خشکسالی شدید استان و نیاز بالا به آبیاری اراضی جنگلی دانشگاه، کوشیده است با بهرهمندی از دانش و فناوری و راهاندازی تصفيهخانه پساب دانشگاه، محدوده سبز شمال خمینی شهر را حفظ و نگهداری نماید. با وجود صنایع آلاینده در این منطقه از استان، حفظ این کمربند سبز، نقش مهمی در تصفیه هوای شهر خمینیشهر داشته است که از آن به درگاه تنفسی شهرستان تعبیر میشود. علاوه بر این بخشی از اراضی جنگلی دانشگاه صنعتی اصفهان، در حوزه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مورد استفاده محققان و نخبگان کشور قرار دارد.
۷. مردم شهرستان خمینیشهر مستحضر هستند که اجرای طرح بزرگ منطقه تجارت، فناوری و نوآوری، همجواری با شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و اجرای صدها طرح فناورانه، افتخار بزرگی برای شهری است که در آینده ای نهچندان دور دروازه دانش کشور خوانده میشود. توصیه اکید
به مردم دانشدوست خمینیشهر این است که برای یکبار هم شده جزییات طرح فوق را که در گذشته نه چندان دور توسط رییس سابق دانشگاه برای مدیران مختلف شهرستان در حضور شهردار سختکوش شهر ارائه کرده است و مورد وجد آنان قرار گرفته مطالعه نمایند.
۸. بارها در فضای مجازی در مورد پارکینگ جدیدالاحداث برای سهولت دسترسی مردم شریف خمینیشهر مطالبی مطرح شده است. این طرح مسبوق به سابقه بوده و باید اذعان کرد که اولین بار در رمضان ۱۴۰۰ با دستور و همراهی شهردار محترم با انتقال بیش از هزار ماشین نخاله از دو مرکز بالای انبار فلسفی و حاشیه کوی سیدمحمد و کارهای عمرانی دیگر روی این دو قطعه صورت پذیرفته است که جا دارد ما از پیگیریهای حاج آقا کمالی امام جمعه موقت، شهردار محترم و نیروی انتظامی و راهور و همراهی شهردار و روسای ادارات برق و راه صمیمانه تشکر کنیم.
۹. بارها برخی این ادعا را مطرح میکنند که دانشگاه گویا سرباری برای مردم شریف خمینیشهر بوده و میباشد. مردم شریف بدانند از ابتدای تأسیس دانشگاه، این مجموعه فرهنگی توسط هزاران نفر از شهروندان خمینیشهری که در دانشگاه اشتغال یافتهاند اداره و توسعه یافته است به گونهای که از بین ۵۷۰ نفر شاغلین ۱۶۳ نفر و از بین شاغلین شرکتی (از بین ۳۶۰ نفر پشتیبانی و خدمات) ۱۵۰ نفر و از بین بازنشستگان (از بین ۱۰۵۰نفر بازنشسته) ۴۵۰ نفر اهل این شهر ایثار و جهاد هستند که در مجموع این آمار به ۸۶۳ نفر میرسد. همچنین قریب به بیش از 1950 نفر از جوانان عزیز خمینیشهری مدارک تحصيلی خود در دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای خود را از این دانشگاه دریافت نمودهاند.
لازم به ذکر است فقط در زمان یکی از رؤسای محترم دانشگاه عوارض پرداخت شده به شهرداری خمینیشهر که به صورت اوراق خزانه پرداخت گردیده بالغ بر پنجاه میلیارد تومان بود که منشاء بسیاری از طرحهای عمرانی و خدماتی شهر را توسط شهرداری فراهم نمود. همچنین سالیانه مبلغ حدود سه میلیارد تومان به اداره مالیاتی خمینیشهر بابت مالیاتهای کسر شده از پرداختها و بیش از ده میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بابت کسورات پرداخت میگردد . اینها همه جدای از آن است که همواره در تعاملات با دانشگاه صنعتی اصفهان فعالان اقتصادی خمینیشهر به نوعی منتفع بودهاند.
در پایان، اولاً به مردم شریف این شهرستان اطمینان خاطر میدهیم که دانشگاه صنعتی اصفهان رسالت علمی و آموزشی خود را همچون گذشته در خدمت پیشرفت و توسعه این شهر به کار گیرد و در کنار مردم شریف این شهرستان با همراهی نخبگان دانشگاهی که از شاخصترین در کشور هستند در راستای حل چالشها و دغدغهها در تمامی عرصهها گام بردارد.
ثانیاً به اعضای محترم هیأت علمی، کارمندان خدوم و دانشجویان دغدغهمند دانشگاه صنعتی اصفهان این اطمینان را میدهیم تا با همراهی شما گرامیان از نهاد علم و فناوری صیانت و حمایت کرده که جز این نخواهد بود.
قُل لَنْ یُصیبَنا اِلاّ ما کَتَبَ اللهُ لَنا هُوَ مَوْلنا وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَّکَّلِ الْمُؤمِنُون (سوره توبه – آیه 51)
بگو هرگز چیزی برای ما اتفاق نمیافتد مگر آنچه را خدا مقدر کرده باشد. اوست صاحب اختیار ما و مومنان فقط و فقط بر خدا توکل میکنند.
هیات رییسه دانشگاه صنعتی اصفهان