کدخبر:0939/930904

4 آذر 1393

ابداع شیوه‌ نوین حذف عیب چسبندگی ورق‌های نورد سرد توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان
برای نخستین بار و با بهره‌گیری ازعلم داده کاوی:
ابداع شیوه‌ نوین حذف عیب چسبندگی ورق‌های نورد سرد توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان
دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان برای نخستین بار با بهره‌گیری از علم داده‌کاوی به تعیین مشخصه‌های مؤثر بر عیب چسبندگی ورق‌های نورد سرد شرکت فولاد مبارکه اصفهان و مؤلفه های کاهش و یا حذف آن پرداخت.

این نتیجه برمبنای رساله دکتری محمدتقی رضوان به راهنمایی دکتر علی زینل همدانی استاد دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان و با عنوان "توسعه مدل‌های دسته‌بندی و استخراج قواعد مبتنی بر نوع داده" حصول یافته است.

دانش‌آموخته دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ویژگی‌های قابل توجه داده‌کاوی به عنوان شیوه‌ای به منظور استخراج اطلاعات و دانش مفید داده‌ها گفت: دسته‌بندی یکی از اهداف مهم داده‌کاوی است که در زمینه‌های مختلف مطالعاتی از جمله مباحث مالی، بیولوژی، پزشکی و غیره کاربرد دارد.

محمدتقی رضوان افزود: در این رساله، افزایش عملکرد و قابلیت مدل‌های دسته‌بندی مورد توجه قرار گرفت که با معرفی یک معیار مشابهت مرکب جدید در مدل‌ استنتاج مبتنی بر نمونه و نیز پیشنهاد یک الگوریتم ژنتیک به منظور استخراج قواعد دسته‌بندی در مجموعه داده‌های عددی، رسته‌ای و مخلوط صورت گرفت.

وی با اشاره به تعریف مسأله عیب چسبندگی ورق‌های نورد سرد شرکت فولاد مبارکه به عنوان یک مسأله دسته‌بندی در تبیین شیوه‌های مورد بررسی در این رساله تصریح کرد: با شناسایی مشخصه‌های پراهمیت در ایجاد این عیب، قواعد دسته‌بندی به منظور تنظیم مؤلفه های مختلف فرآیندی جهت کاهش و حتی حذف این عیب استخراج شد.

دانش‌آموخته دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که عیب چسبندگی ورق های نورد سرد فولاد مبارکه سبب کناررفت حدود یک درصد از تولیدات این واحد می‌شود ادامه داد: با بررسی اثرات تمامی مشخصه‌های تأثیرگذار بر روی عیب چسبندگی ورق‌های نورد سرد، قواعدی به منظور تنظیم مؤلفه های فرآیندی به منظورکاهش ویا حذف این عیب استخراج و تعیین شد.

رضوان اضافه کرد: نتایج بدست آمده ضمن جلب تأیید کارشناسان این شرکت، با پیشنهادات فنی ارائه شده توسط کارشناسان خارجی صاحب ‌نظر در این زمینه نیز تطابق داشته است.

وی با بیان اینکه این نخستین بار است که نگرش داده‌کاوی به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات تولید در شرکت فولاد مبارکه با اثربخشی بالا مورد استفاده قرار گرفته است، ابراز امیدواری کرد: این فعالیت، مقدمه‌ای برای همکاری‌های پژوهشی بیشتر بین دانشگاه و صنعت باشد.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • آدرس های وب و ایمیل به صورت اتوماتیک به لینک تبدیل می شوند.
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.
CAPTCHA
برای اطمینان از اینکه شما یک فرد حقیقی هستید و از ورود اسپمرهای خودکار جلوگیری شود.
جای خالی را پر کنید.